Genti documente confidentiale
5 decembrie 2017
Spylock
16 ianuarie 2018

Sigilarea containerelor

In transporturi este esential sa se gaseasca o modalitate sigura si economica pentru a sigila  si a asigura containerele, exista insa si cazuri cand nu se utilizeaza sigiliul corect, iar in aceste cazuri este ingreunat intreg procesul de verificare, spre exemplu problema deschiderii containerului in timpul transportului. Atunci cand se poate determina ca securitatea containerului a fost incalcata, devine simplu in cazul unei reclamatii privind daunele provocate, sau in cazul controalelor vamale.

Sigiliile de inalta siguranta utilizate in transporturi indeplinesc criteriile directivei ISO 17712: 2013, fiind dezvolatate cu sisteme traditionale sau electronice, pentru a ajuta la gestionarea adecvata de securitate a containerelor. Scopul principal al sigilarii este de a minimiza riscul accesului in containere, reducand posibilitatea de furt sau de a limita introducerea materialelor periculoase sau ilegale.

Siguranta lantului de aprovizionare trebuie sa inceapa de la incarcare, insa beneficiile aduse in urma utilizarii sigiliilor sunt importante atat pentru expeditor, pentru transportator cat si pentru destinatarul containerului.

Identificati corect in functie de fiecare aplicatie produsele destinate zonei de transporturi.